Boekentips

Boeken waar ik in mijn begeleiding regelmatig gebruik van maak en die de moeite van het lezen waard zijn:

 

Start vandaag met lichter leven

 

Start vandaag met lichter leven – Robert Bridgeman
Dit boek helpt je om je eigen weg te vinden in het overweldigende aanbod van visies en methoden voor een bewuster en gelukkiger leven.

 

Start vandaag met ademen

 

Start vandaag met ademen – Robert Bridgeman en Marleen van der Hout
Deze laagdrempelige ademmethode helpt je om gezondheid, energie en uithoudingsvermogen te verhogen.

 

Verkwikkender dan licht

 

Verkwikkender dan licht – Margreet van den Brink
‘Wat is verkwikkender dan licht? Het gesprek.’ Als een mens werkelijk interesse toont voor het ‘verhaal’ van de ander en daar luisterend-vragend op ingaat, is het alsof er een geheimzinnige bron gaat stromen.

 

Liefdeskunst

 

Liefdeskunst – Hannah Cuppen
In dit praktische werkboek ga je aan de slag met concrete handvatten om je uit de dynamiek van verlatingsangst en bindingsangst te bevrijden. Je leert hoe je vanuit zelfliefde gelijkwaardige, wederkerige en intieme verbindingen kunt aangaan en onderhouden.

 

Overstijg jezelf

 

Overstijg jezelf- Joe Dispenza
Uitgebreide wetenschappelijke uitleg over de gedachtenkracht en praktische oefeningen over hoe je oude patronen kunt doorbreken.

 

Handboek psychosomatiek

 

De betekenis van kanker – Henk Fransen
Dit boek reikt ideeën en gereedschappen aan om een mogelijke geestelijke boodschap van ziekte te ontdekken. Voor mij was dit boek een eye-opener.

 

Bondgenoot

 

Bondgenoot – autobiografie van een immuuncel – Henk Fransen
Dit levensverhaal over een immuuncel geeft een nieuwe kijk op wat er in jouw lichaam gebeurt en wat je kan doen om je vitaler en gelukkiger te voelen. Prachtige allegorie!

 

Van klacht naar kans

 

Van klacht naar kans – Juriaan Galavazi
Dit boek biedt een bredere kijk op klachten: wat heeft jouw lichaam jou te vertellen?

 

Het wonder van vergeving / deel Een werkboek

 

Vergeving – Willem Glaudemans
Een praktisch boek waarin je handvatten krijgt aangereikt voor vergevingskwesties. Over de keuze om verwachtingen die we hebben naar onszelf en naar de ander te herzien. Een boek waar ik blij van word.

 

Zelfs als het me mijn leven kost

 

Zelfs als het me mijn leven kost – Stephen Hausner
Chronische ziekten en langdurige symptomen kunnen verband houden met verborgen dynamieken in families. Stephan Hausner laat met talrijke voorbeelden zien dat deze verbanden met familieopstellingen aan het licht gebracht kunnen worden, waarna er vaak verlichting plaatsvindt in het omgaan met de ziekte en er verbeteringen optreden in de klachten.

 

 

Natriltijd, terugbuigen na de storm – Riet Fiddelaers – Jaspers
Natriltijd is geschreven voor iedereen die geconfronteerd met stormen in het leven. Voor mensen die moeten buigen voor het lot waar ze niet om gevraagd hebben. Riet beschrijft in haar boek heel herkenbare gevoelens die begrijpelijk maken waarom we reageren zoals we reageren en laat ons zien dat we een keuze hebben in hoe we ermee omgaan.

 

Mindfulness bij kanker

 

Mindfulness bij kanker – Ida Linse en Marijke Bruining
Juist binnen de gedwongen beperkingen van het leven tijdens ziekte en herstel, is het mogelijk jezelf en je naasten liefdevolle aandacht te geven. Mindfulness bij kanker geeft handreikingen, tips en oefeningen die eenvoudig inpasbaar zijn in je leven.

 

Een droom van een relatie

 

Een droom van een relatie – Hans Mennes en Cornélie Spijkerboer
Door uit te leggen hoe relaties in elkaar zitten, ontwarren de auteurs de complexiteit van het samenzijn. Zeer verhelderend boek.

 

Coaching bij kanker

 

Coaching bij kanker – Inge Hidding
Aan de hand van persoonlijke verhalen van mensen wordt duidelijk welke impact kanker heeft op hun levens. Centraal staan de zes meest gestelde vragen die Inge Hidding tegenkomt in haar praktijk: vermoeidheid, angst, zelfbeeld, relaties, zingeving en werk.

 

Helpen bij verlies en verdriet - volledig nieuwe editie

 

Helpen bij verlies en verdriet – Een gids voor het gezin en de hulpverlener – Manu Keirze
Het boek biedt veel bruikbare inzichten voor rouwende mensen en hun naasten. Het bevat herkenbare voorbeelden uit het dagelijks leven over het verlies van geliefden, het verlies van gezondheid, werk en perspectief. Manu Keirse laat in zijn boek voelen hoe wij door het verdriet heen opnieuw kunnen leren houden van het leven.

 

Dansen met verdriet

 

Dansen met verdriet – Sophie Sabbage
Sophie’s vastberadenheid om in plaats van het gevecht de dialoog aan te gaan heeft mij geraakt in dit boek. Een blikverruimend, praktisch en mooi geschreven boek voor iedereen die te maken krijgt met kanker.

 

Antikanker

 

Anti kanker – een nieuwe leefstijl – David Servan-Schreiber
Als diëtist weet ik dat er over voeding en kanker veel te doen is. In dit boek wordt overzichtelijk en helder uitgewerkt hoe wij onze voeding kunnen aanpassen om onze vitaliteit te verhogen.

 

De monnik die zijn Ferrari verkocht

 

De monnik die zijn Ferrari verkocht – Robin Sharma
Een inspirerend verhaal over een topadvocaat die na een hartaanval in een crisis belandt en op reis gaat om tot inzicht te komen waar het in het leven echt om gaat.

 

Op Weg Naar Herstel

 

Op weg naar herstel – Carl Simonton
Een boek dat vlot weg leest en dat zowel mensen met kanker als hun omgeving laat inzien dat de geest een grote invloed kan hebben op het ziekteproces.

 

 

De kracht die in je schuilt – Carl Simonton
Dit boek is een vervolg op ‘Op weg naar herstel’. Hierin biedt Carl Simonton praktische handvatten om de kwaliteit van je leven te bevorderen. Bijvoorbeeld door een gezondheidsplan op te zetten dat op jouw unieke situatie is toegesneden.

 

De fontein – Els van Steijn
Hardnekkige patronen zijn vaak terug te voeren op je familiesysteem; de onlosmakelijke verbinding met al je familieleden. Dit handboek vol praktische tips en heldere theorieën legt uit hoe je deze systemische wetmatigheden voor je kunt laten werken om daarmee op volle kracht in het leven te komen staan.

 

Breek de stilte - Je verlangen - dwaallicht of kompas

 

Je verlangen, dwaallicht of kompas? – Margriet Wentink
Hoe je verlangen een zuiver kompas kan worden. Aan de hand van een heldere theorie en praktische voorbeelden word je uitgenodigd om de kracht van je verlangens te bundelen en te verwezenlijken wat je zielsgraag wilt.