Psychosociale therapie

Na een diagnose is het geen gemakkelijke opgave om opnieuw je koers vinden en de kracht in jezelf ontwikkelen om verder te gaan. Bij psychosociale therapie ga ik professioneel naast je staan om rust, richting en reisgezelschap te bieden. Vaak is het nodig om eerst tijd te nemen om met compassie stil te staan bij wat er nu is en dit te aanvaarden. Hierdoor ontstaat er ruimte voor bewustwording wie je bent en waar je voor leeft.

Innerlijke wijsheid

Ik ervaar bij mijzelf en bij mijn cliënten hoe ziekte ons kan aansporen om naar onze denkwijzen en leefwijzen te kijken, en naar onze innerlijke wijsheid te luisteren. Zo kan ziekte een weg worden om jezelf te herontdekken. Onze gemoedstoestand en mentale staat hebben het potentieel om onze gezondheid te verzwakken, maar ook om die juist te activeren. In mijn praktijk ervaar ik iedere keer weer dat ons lichaam veerkrachtig is en beschikt over een aangeboren vermogen om te herstellen van de gevolgen van stress, letsel en ziekte.

Veerkracht

In de psychosociale therapie onderzoeken we samen jouw vragen rondom ziekte en gaan wij op zoek naar jouw veerkracht. Veerkracht vraagt om bewustwording van je gedachten, gevoelens, patronen en om goede zelfzorg. Veerkracht zorgt voor meer energie, vertrouwen en stelt je in staat om voluit te leven en te genieten, met alles wat er is.

Bekijk de video over psychosociale therapie van de Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden (LVPW).

Neem nu contact op met Riemy Mulder. Bel: 06-34123973 of mail: info@riemymulder.nl.

Levensweg

Vele wegen kent het leven, maar van al die wegen
is er één die jij te gaan hebt.
Die ene is voor jou. Die ene slechts.
En of je wilt of niet, die weg heb jij te gaan.
De keuze is dus niet de weg, want die koos jou.
De keuze is hoe die weg te gaan,
met onwil om de kuilen en de stenen,
met verzet omdat de zon een weg,
die door ravijnen gaat, haast niet bereiken kan.
Of met de wil om aan het einde van die weg
milder te zijn, en wijzer, dan aan het begin.
Die weg koos jou, kies jij ook hem?

Hans Stolp naar Dag Hammerskjold