fbpx

Psychosociale therapie

Wat is psychosociale therapie?

Deze vorm van therapie biedt ondersteuning bij psychische en/of sociale problemen vanuit een holistische kijk op gezondheid. Dat betekent dat we niet alleen kijken naar jouw gedachten, emoties, gedrag en je omgeving, maar ook aandacht geven aan wat jouw lichaam je wil vertellen. Alles hangt immers met elkaar samen. Ik werk met het model positieve gezondheid. Psychosociale therapie is bedoeld voor geestelijk gezonde mensen, die een tijdelijke klacht/probleem hebben.  

Klik op onderstaande afbeelding voor een filmpje met meer informatie over psychosociale therapie.

Wat levert het op?

Psychosociale therapie is gericht op het verlichten en/of verdwijnen van je symptomen, het aanspreken van je zelfgenezend vermogen en het vergroten van je veerkracht. We vergroten de bewustwording van je gedachtes, gevoelens, patronen en goede zelfzorg. Uiteindelijk zorgt dit voor meer energie en vertrouwen. Dit stelt je in staat om weer voluit te leven en te genieten, met alles wat er is.

Werkwijze

We starten met een eerste kennismaking, waarin we onderzoeken wat precies jouw vraag is. Ik zie jou achter je vraag. Ik luister en voel met je mee welke ingang het beste bij jou past:

 • Focussen
  Een vorm van lichaamsgerichte therapie, waarbij we emoties beter leren reguleren en de betekenis van je emotionele reacties beter leren begrijpen.
 • Biografiewerk
  Aan de hand van je levensverhaal geven we aandacht aan de vragen: wie ben ik, wat kan ik en hoe wil ik verder.
 • Systemisch lichaamswerk
  Een manier om te onderzoeken waar de oorsprong en lichamelijke klachten of ziekte ligt. We maken contact met herinneringen die in het lichaam zijn opgeslagen vanuit je jeugd of het familiesysteem.
 • Regressietherapie
  Een moderne vorm van psychotherapie, die zonder hypnose toegang verschaft tot het onderbewustzijn. Daar zijn de oorzaken te vinden van de meest uiteenlopende klachten op lichamelijk, psychisch of emotioneel niveau.
 • Mindfulness
  Aandachts- en ontspanningsoefeningen.
 • EFT (Emotional, Freedom Techniques)
  Techniek voor het reguleren van negatieve gevoelens.
 • Visualisaties
  We spreken de diepere lagen van je bewustzijn aan.
 • ACT (Acceptance and Commitment Therapie)
  Een vorm van therapie, waarbij het aanvaarden van jouw (onverklaarde) klachten centraal staat (acceptatie). Je leert om het zinloze gevecht met (vervelende) emoties, gedachten en lichamelijke sensaties waar mogelijk te stoppen.

Kosten en vergoedingen

Psychosociale therapie valt onder de complementaire gezondheidszorg en wordt door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit het aanvullend pakket. Kijk bij tarieven en vergoedingen voor meer informatie.